المقادير:
4 كوب ارز بنجانى
1 حبه كبيرةبطاطس شرائح
1\3 كوب زيت ذرة
1 ملعقه كبيرة ملح
2-3 قطعه ورق غار
3-5 حبه هيل
1\ 4كوب زبده او سمن او زيت
1\2 كوب ماء
بطاطس ذهبيه محمرة يعلوها ارز بنجانى المطبوخ ع البخار

الطريقه:
-اغسلى الارز وانقعيه فى ماء دافىء مملح لمده 20 دقيقه
- ضعى حوالى 2 لتر ماء ف قدر كبير اضيفى 2 ملعقه كبيرة زيت وملح وورق الغار والهيل ودعى الماء يغلى
- اضيفى الارز وقلبى بهدوء اتركيه يغلى لمده 7-9 دقيقه الى ان يتضاعف حجم حبة الارز
- صفى الارز ثم اشطفيه بماء الحنفيه
- احضرى قدر متوسط الحجم واضيفى بقيه الزيت ثم رتبى شرائح البطاطس فوق الزيت واطبخى الى ان تصبح البطاطس ذهبيه اللون
- وزعى الارز فو ق شرائح البطاطس واعملى الارز ع شكل هرم اعملى به بعض الثقوب باستعمال يد الملعقه الخشبيه
- سخنى الزبده والماء ووزعيه فوق الارز
- غطى القدر باحكام واتركيه ع نار هادئه لمده 20 - 25 دقيقه الى ان ينضج الارز ع البخار اقلبيه ف طبق التقديم بحيث يكون البطاطس الى اعلى