كيفيه - طريقه عمل كشك بالارز

  1. افتراضي كيفيه - طريقه عمل كشك بالارز

    المقادير:
    1\2 كوب ارز قصير الحبه
    2-3 ملعقه كبيرة زيت او سمن
    1 حبه متوسط بصل مفروم
    2 ملعقه كبيرة دقيق
    1و1\2 ملعقه صغيرة ملح
    3 كوب مرق دجاج او لحم
    1 كوب زبادى يفضل كامل الدسم

    الطريقه:
    - اغسلى الارز وانقعيه ف ماء دافىء 20-25 دقيقه
    - ضعى الزيت ف قدر متوسط الحجم وسخنى ع نار متوسطه واضيفى البصل وقلبى الى ان يصبح ذهبى اللون وخذى 1\2 الكميه واتركيها جانبا لاستعمالها ف التزيين لاحقا
    - اضيفى الدقيق الى بقيه البصل الموجود ف القدر وقلبى لبضع ثوان ليختلط مع البصل واضيفى الملح والمرق والزبادى
    - صفى الارز م الماء واضيفيه الى القدر وقلبى ليختلط جيدا
    - اتركى القدر ع نار متوسطه الى ان يغلى مع التقليب من وقت لاخر غطى القدر واتركيه ع نار هادئه 20-25 دقيقه الى ان تتفتح حبات الارز ويصبح الكشك متماسكا
    - وزعى الكشك ف طبق التقديم وانثرى ع السطح بقيه البصل المحمر وقدميه ساخنا ف درجة الحرارة العاديه

  2. افتراضي

    الله تسلم ايدك...انا دقته مرة وحده وطعمه مش راضى يروح من بقى لحد دلوقت

    شكرااا

المواضيع المتشابهه

  1. كيفيه - طريقه عمل الكشرى
    بواسطة basanota في المنتدى مطبخ ارابيا
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 08 - 01 - 2013, 01:01 PM
  2. كيفيه - طريقه سويس رول
    بواسطة basanota في المنتدى مطبخ ارابيا
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 29 - 12 - 2012, 06:16 PM
  3. كيفيه - طريقه عمل كبه ارز ذهبيه
    بواسطة basanota في المنتدى مطبخ ارابيا
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 20 - 10 - 2012, 10:58 PM
  4. كيفيه-طريقه عمل شوربه الخضار بالارز البنى
    بواسطة basanota في المنتدى مطبخ ارابيا
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 02 - 10 - 2012, 09:59 PM
  5. كيفيه - طريقه عمل كيك البرتقال
    بواسطة basanota في المنتدى مطبخ ارابيا
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 25 - 09 - 2012, 11:32 PM