المقادير:
2 كوب ارز الوليمه
4 ملعقه كبيرة سمن او زيت
1 حبه كبيرة بصل مقطع مكعبات صغيرة
1\2 حبه متوسطه فلفل اخضر حلو مكعبات صغيرة
1\2 حبه متوسطه فلفل احمر حلو مكعبات صغيرة
1 حبه طماطم ناضجه مقشرة ومفرومه
1و1\2 ملعقه صغيرة بهارات كارى
1 ملعقه صغيرة كركم
1و1\2 ملعقه صغيرة ملح
3 كوب مرق دجاج او ماء
3\4 كوب بازيلاء مجمده

الطريقه:
- اغسلى الارز بالماء الصافى لعده مرات انقعيه فى ماء دافىء مملح لمده 20 دقيقه
- ف قدر متوسط الحجم سخنى الزيت ع نار متوسطه اضيفى البصل قلبى الى ان يذبل البصل
- اضيفى الفلفل الاحمر والاخضر وقلبى الى ان يذبل بعض الشىء
- اضيفى الطماطم والكارى والكركم والملح وقلبى الى ان تختلط المكونات مع بعضها
- صفى الارز من الماء واضيفيه الى القدر قلبى بهدوء الى ان يختلط مع بقيه المكونات
- اضيفى المرق او الماء واتركى القدر ع نار قويه الى ان يغلى
- خففى النار وغطى القدر واتركيه ليطهى بهدوء 15 دقيقه الى ان ينضج الارز
- اغسلى البازيلاء ف ماء ساخن لبضع ثوان صفيها م الماء
- ابعدى الغطاء عن القدر ضعى حبات البازلاء ع سطح الارز ث م اعيدى وضع الغطاء ثانيه بسرعه
اتركى الارز لحوالى 10 دقائق اخرى ع نار هادئه الى ان تنضج البازيلاء ع بخار الارز
- باستعمال الشوكه حرجى الارز بخفه لكى تختلط البازيلاء مع الارز ثم ضعيه ف طبق التقديم