المقادير:
1\2 كوب ارز الوليمه
2 ملعقه كبيرة زيت او زبده
2 فص كبير ثوم مهروس
2 عود بصل اخضر شرائح
4-6 حبه فطر او فقع مشروم
3-4 كوب مرق دجاج او ماء
1\4 ملعقه صغيرة فلفل اسود
1و1\2 ملعقه صغيرة ملح
2 ملعقه كبيرة بقدونس مفروم

الطريقه:
- اغسلى الارز جيدا وانقعيه ف ماء مملح م 20-25 دقيقه
- سخنى الزيت ف كسروله متوسطه واضيفى الثوم والبصل واطبخى ع نار متوسطه الى ان يصبح ذهبى اللون
- اضيفى الفطر او الفقع قلبى لمده دقيقه
- اضيفى الارز والمرق والفلفل والملح ودعى الخليط يغلى
- خففى النار واتركى القدر ع النار بدون تغططيه 10-15 دقيقه الى ان ينضج الارز
- وزعى البقدونس عالشوربه وقدميها ساخنه