المقادير:
1\4 كوب زيت
حبتان متوسطتان م الباذنجان تقطعان حلقات بسمك 1 سم
حبتان متوسطتان م البصل تقطعان شرائح
فصان م الثوم يدقان
حبة صغيرة م الفلفل الاخضر البارد تزال بذورها وتفرم ناعم
ملعقه صغيرة م مسحوق الكزبرة
ملعقتان م التمر هندى المركز
ملعقه سكر اسمر

الطريقه:
- تطلى شرائح الباذنجان م الجانبين بنصف كمية الزيت وتسخن ف مقلاه واسعه ويقلى الباذجان لحوالى دقيقتين ع الجانب الواحد او حتى يصبح الذهبى اللون فيخرج ويجفف ع ورق المطبخ
- يسخن باقى الزيت ويضاف البصل ويحرك لحوالى 5 دقاءق او حتى يصبح ذهبى اللون ثم يضاف الثوم والفلفل الاخضر والكزبرة والتمر هندى والسكر ويعاد الباذنجان للمقلاه وتقلل الحرارة وتترك المقلاه حتى يتناقص منسوب الصلصه فيها فيسكب الباذنجان وفوقه خليط الصلصه فيها فيسكب الباذنجان وفوقه خليط البصل ف صحن تقديم ويزين بقليل م شرائح البصل