المقادير:
4 بطاطس مقشر ومقطع مكعبات
5 ملعقه كبيرة زيت يزتون
1 كوب ماء
ملح
1 بصل كبير مفروم
2 فص ثوم مفروم
1\4 ملعقه صغيرة م كل ورقه قرفه وقرنفل وجنزبيل وفلفل اسود مطحون
1\2 ملعقه صغيرة كركم
1\2 ملعقه صغيرة كزبرة
1\4 ملعقه كمون
1 ملعقه صغيرة شطه
2 كوب حمص مسلوق
2 ملعقه كبيرة عصير ليمون

الطريقه:
- تحمر البطاطس ف نصف كمية م الزيت حتى تصير ذهبيه اللون
- يضاف كوب الماء والملح وتغطىو تترك ع النار حتى تنضج قليلا ثم تصفى
- يحمر البصل ف الزيت المتبقى ثم ياضف الثوم وباقىالتوابل وتقلب لمده دقيقتين
- تضاف البطاطس والحمص وتقلب ويضاف عصير اللليمون والماء والزبده
- تغطى وتترك ع النار لمده 5 دقائق وتقدم دافئه