المقادير:
4 حبات بطاطس كبيرة الحجم
ملعقه زيت عباد الشمس
ملعقتان صغيرتان م ملح البحر
8 قطع دجاج القطعه السفليه م الفخذ منزوعه الدسم
قليل م الفلفل الاحمر الحار المطحون
1\2 ملعقه صغيرة فلفل اسود حلو
1\2 ملعقه صغيرة زعتر
ملعقتا دقيق ابيض
ملح وفلفل اسود

التحضير:
- تقشر البطاطس وتقطع طوليا الى 8 اقسام متساويه توضع كل البطاطس ف كيس بلاستيك ويرش عليها الزيت يغلق الكيس ويهز باليد جيدا حتى تطلى البطاطس ف الزيت تماما
- 1\2 شرائح البطاطس ف صينيه فرن تتبل وتزج ف فرن حرارته 20IMG درجه من 30-35 دقيقه او حتى تنضج وتصبح ذهبيه
- يخلط كل م الدقيق والفلفل الاحمر الحار والفلفل الاسود والزعتر والملح والفلفل الاسود ف اناء تغمس قطع الدجاج ف خليط الدقيق حتى تتغطى به تماما
- ف اناء اخر يخلط كل م البيض والماء وف اناء ثالث يوضع البقسماط تغمس قطع الدجاج ف خليط البيض اولا ثم ف البقسماط وترص ف الصينيه وتزج ف الفرن لمده 30 دقيقه تقلب خلالها ع الجهه الاخرى توضع قطع الدجاج الى جانب البطاطس المشويه وتقدم مع سلطه وخبز محمص