المقادير:
450 جم سمك فيليه مطبوخ ومقطع الى مكعبات
ملعقتا صغيرتان كمون
ملعقتا عصير الليمون
150 ملم او ثلثا كوب عصير برتقال
ملعقه سكر بنى
3 فصوص ثوم مفرومه ناعم
حبه بصل مفرومه
حبة فلفل احمر حلو مقطعه الى حلقات
حبة فلفل اخضر مقطعه حلقات
حبة فلفل اصفر مقطعه حلقات
ليتر ونصف ليتر او كوبا مرق سمك
350 ملم او كوبا ارز
ملح وفلفل اسود

التحضير:
-توضع قطع السمك ف سلطانيه ويضاف اليها الكمون والملح والفلفل الاسود وعصير الليمون والبرتقال والسكر تخلط المحتويات جيدا تغطى وتحفظ ف الثلاجه لمده ساعتين ع الاقل
- يوضع كل م الثوم والبصل والفلفل الحلو بالوانه ف قدر ويضاف اليه مرق السمك والارز وقليل م الملح ويسخن حتى درجه الغليان ثم يترك ع نار هادئه لمده 15 دقيقه
- يضاف السمك ومعه السائل الى القدر ويخلط مع المحتويات الاخرى برفق شديد كى لا يفتت يطهى ع نار هادئه لمده 10 دقائق بدون غطاء او حتى ينضج السمك
- يقدم الطبق ساخنا مع خبز محمص ومجملا بوريقات م اعشاب عطريه