المقادير :

• 1.5 كوب دقيق
• 1/2 كوب سمن
• 3/4 كوب سكر ناعم
• 1 كوب لبن
• 5 بيضات
• نصف ملعقة شاى كريم الطرطريك
• نصف ملعقة شاى بيكربونات الصوديوم
• بشر ليمونة
• 40 جرام شيكولاتة ناعمة أو 20 جرام كاكاو


الطريقة :

1- يفصل زلال البيض من الصح ويرب كل على حدة . مع إضافة بشر الليمون للصح .
2- يضاف الصح للسمن والسكر المخفوق ويخفق جيدا .
3- تخلط الشيكولاتة أو الكاكاو بالدقيق .
4- تذاب البيكربونات وكريم الطرطريك فى اللبن .
5- يضاف اللبن والدقيق بالتبادل لخليط السمن والسكر مع التقليب .
6- يضاف زلال البيض المخفوق جامدا للخليط ويقلب بخفة متناهية .
7- يصب الخليط فى القالب المعد ويخبز فى فرن متوسط الحرارة .
8- تقلب التورتة على منخل وتترك حتى تبرد .
9- تغطى بحلوى الشيكولاتة بالماء وتجمل حسب الذوق بالكريز المسكر والإنجيلكا وحلوى الزبد بالفانيليا .