تحضير - طريقه عمل رولات مختلفه الاشكال - معجنات

**المقادير:
4اكواب دقيق ابيض
2ملعقه صغيره ملح
نصف ملعقه كبيره سكر
ملعقه كبيره خميره
ربع كوب زبده او مارجرين
كوب حليب دافئ
بيضه

للوجه:
صفار بيضه
ملعقه كبيره ماء
سمسم - حبه البركه

**الطريقه:
انخلى الدقيق والملح فى طاسه كبيره واضيفى السكر والخميره واضيفى الزبده وافركيها مع الدقيق واعملى حفره فى الوسط واضيفى البيض والحليب
اعجنى الى ان تصبح لديكى عجينه
اعجنيها على سطح مرشوش بالدقيق لمده 10 دقائق الى ان تتكون لديك عجينه ملساء
ضعيها فى اناء مدهون زيت وتغطى بالبلاستيك وتترك للتخمر لمده نصف ساعه
ضعى العجينه على سطح مرشوش بالدقيق واضغطى عليها واعجنيها لمده دقيقتين
اقسمى العجينه الى 12قطعه متساويه واعملى منها الضفائر او دوائر حسب رغبتك
ضعى الاشكال على صينيه مدهونه متباعده وتغطى وتترك لمده نصف ساعه ليتضاعف حجمها
اخلطى صفار البيض مع الماء ثم بالفرشاه ضعيه فوق الرولات ورشى عليها السمسم
ضعيها فى فرن حار لمده 15 دقيقه ال ان تصبح ذهبيه