تحضير - طريقة عمل حساء البطاطس
المقادير :
3 رووس من الكرات(الجزء الابيض فقط)
2 ملعقة كبيرة زبدة
2 كوب بطاطس ( مقشرة وملعقة قطعا صغيرة )
4 كوب مرق دجاج
4 كوب حليب
4\1 ملعقة صغيرة فلفل اسود
مطحون
1 ملعقة كبيرة مطحونة
ملح
الطريقة :
* يقطع الكرات الي شرائح طويلة ويغسل جيدا ويصفي.
*توضع الزبدة علي النار ويضاف اليها الكرات
مع التقليب لحوالي 7 او 10 دقايق حتي ينضج
* يضاف المرق والحليب والبطاطس المقطعة
وترك الخليط حوالي نصف ساعة او الي
ان ينضج الحساء تماما.
* تضاف المرمية ةتقلب جيدا مع الباقي المحتويات
*يضرب الحساء في الخلاط حتي يشتد قوامة.
* نعيد الحساء الي النار ونعدل درجة الشدة او الرخاوة
والمزاق بقليل من السائل او التوابل