المقادير:
الارز:
3 كوب ارز بسمتى
2 قطعه ورق غار
2-3 ملعقه كبيرة زيت
1 ملعقه كبيرة ملح

خليط الجزر:
1\3 كوب زيت ذرة
1 ملعقه بذور الخردل
1\2 ملعقه صغيرة كمون حب صحيح
1 ملعقه صغيرة كزبرة حب صحيح
2 قطعه ورق غار
1 حبه كبيرة بصل مبروش شرائح
2 قرن فلفل حار او حسب الرغبه شرائح
2 كوب جزر مبروش
3\4 ملعقه صغيرة كركم
1 ملعهقه صغيرة شطه محروشه
1 ملعقه صغيرة بهار مشكل
1\2 ملعقه صغيرة ملح
2-3 ملعقه كبيرة كزبرة خضرا مفرومه

الطريقه:
- اغسلى الارز وانقعيه بالماء المملح لحوالى ساعه
- ف قدر متوسط الحجم ضعى حوالى 3 لتر ماء واضيفى ورق الغار والزيت والملح ودعى الماء يغلى بقوى ثم اسقطى الارز فى الماء ودعيه يغلى لبضع دقائق الى ان يتضاعف حجم حبه الارز وصفى الارز م ماء السلق تخلصى من ورق الغار اتركيه جانبا
- اثناء سلق الارز : ف قدر متوسط الحجم سخنى 2 ملعقه كبيرة م الزيت
- اضيفى الخردل والكمون والكزبرة ورق الغار وسخنى ع نار متوسطه الى تتفتح بذور الخردل
اضيفى شرائح البصل والفلفل وقلبى ع نار متوسطه الى ان يصبح البصل ذهبى اللون
- اضيفى الجزر الى ان يذبل
- اضيفى الكركم والشطه والبهار والملح
- اضيفى الارز المشخول قلبى الخليط بهدوء
اعملى الارز ع شكل هرمى وزعى فوقه بقيه الزيت و1\4 كوب م الماء الساخن
غطى القدر باحكام واتركيه ع نار هادئه لمده 20-25 دقيقه
ضعيه ف طبق التقديم وانثرة فوقه الكزبرة الخضراء وقدميه