كيفية - طريقة عمل البكبوكه

**المقادير:
دوراه غنم (كرشه وشحم وكبد وقلب ورئه)
400جرام حمص منقوع
3حبات بصل مفروم
5فصوص ثوم مدقوق
نصف كاس زيت المائده
ملعقه صغيره زنجبيل
ملعقه صغيره فلفل اسود
ملعقه صغيره كمون
ملعقه صغيره خرقوم
ملعقه كبيره فلفل احمر حلو
100جرام ارز
باقه قزبر وبقدونس
ملح
وماء

**الطريقه:
تنظف الكرشه بماء الغليان وتكشط وتغسل بالماء ثم تقطع على شكل مربعات كبيره
تسلق الكبد والقلب والرئه فى ماء الغليان المملح لمده 10دقائق ويصفى الكل ثم تقطع الى مربعات
فى مهراس تدق حبه البصل وفصوص الثوم والقزبر والبقدونس والشحم حتى يصبح الخليط على شكل شرموله
تفرغ الشرموله فى اناء ويضاف اليها نصف كميه التوابل والملح والارز والقلب والرئه والكبد ثم يمزج الكل جيدا
تحشى قطع الكرشه بالخليط ثم تخاط جيدا لكى لا تتسرب الحشوه فى المرق خلال الطهى
فى طنجره فوق الناريوضع ماتبقى من البصل والتوابل ويضاف اليهم الحمص وقطع الكرشه والزيت والكميه الكافيه من الماء الساخن لكى ينضج الحمص
بعد الغليان تخفض النار وتترك الطنجره تنضج لمده ساعتين
تقدم ساخنه مزينه بالحمص